Egészség, fiatalság, vitalitás

Óvodai, bölcsődei, iskolai sóterápia

Amivel minden óvoda és bölcsőde megküzd…

Az egyik kiemelt probléma minden oktatási intézményben, amikor kampányszerűen betegek a gyerekek. Különösen bölcsődékben, óvodákban gyakori, hogy egy-egy csoportban akár a gyerekek háromnegyede is hiányzik megfázás, hörgőgyulladás, vagy más felső légúti betegség miatt. Sok gyermek köhög, vagy folyik az orra, amivel a leggondosabb odafigyelés mellett is sorban fertőzik egymást a kicsik. 

Tapasztalataink alapján, ahol a gyermekek rendszeresen játszanak a kialakított sószobában, ott a beteg gyerekek száma rövid időn belül csökken és ritkábbak lesznek a megbetegedések is. Ráadásul ma már, amikor szinte népbetegség az allergia, az asztma, egy száraz sóterápiás sószoba egyaránt segíthet a megelőzésben és a kezelésben – mindezt mellékhatások nélkül. 

Hogyan alakítható ki a sószoba? 

Sószoba kialakításakor a helyiséget alakítjuk át a sótömbök befogadására alkalmassá, természetes anyagokból, egyéni igények szerint.

A sószoba méretétől függően több száz, illetve több ezer kilogramm természetes parajdi sótömböt helyezünk el, egy fából készült rácsos szerkezet mögé, ezért a sószoba mikroklímája közel azonos a természetes sóbarlangok mikroklímájával.

A sótömbök több száz négyzetméteres aktív felülete alakítja ki a helyiség kedvező mikroklímáját. A sókristályok legfontosabb hatóanyaga a nátrium-klorid, melynek száraz aerosolja a sótömbökből folyamatosan szabadul fel, kialakítva így egy száraz, sós légteret, ahol az allergének és baktériumok száma alacsony szintre csökken.

A száraz sóterápia megvalósítható külön helyiségben, csoportszobában vagy sókabinban. Ha a látványra nagyobb hangsúlyt szeretnének fektetni – hiszen ez a gyerekek esetében különösen izgalmassá teheti a sószobákat - akkor dekoratív kiegészítőinket vagy a himalája sótéglafalat ajánljuk kombinálni a parajdi sófallal. Ez többféleképpen is megvilágítható, rendkívül szép látványt nyújt.

A sószoba megépítésével egy intenzív száraz sóterápiás helyiséget valósítunk meg, mely gondozásmentes és egyszeri beruházást jelent.

Milyen betegségek, tünetek esetén segít a sószoba?  


…mind a bölcsődénkben, mind az óvodánkban kialakíttatunk egy egy sószobát, somokozóval. Emellett az épületek minden gyerekek által használt helyiségébe sófalakat építtetünk. Minderre azért volt szükség, mert a gyermekek körében sorozatos,-szinte gyógyíthatatlan felső légúti betegségek álltak fent, kora ősztől tavaszig. Azt tapasztaljuk, hogy ezek a betegségek rövidebb lefutásúak, és mind amellett hogy nagyon szeretnek télen is homokozni, sokkal kevesebb a náthás megbetegedésünk…” 

Szigetszentmiklós, Narancsliget Óvoda


Az óvodánkban történő gyakori felsőlégúti megbetegedések miatti hiányzások és asztmatikus betegségek miatt úgy döntöttünk, hogy az összes csoportszobánkban sóterápiát alkalmazunk. Több céget is megkerestünk a kivitelezéssel kapcsolatban. A Dr. Wolf Product Kft.-re esett a választásunk, szakmai hozzáértésük, árajánlatuk és a vállalt rövid határidő miatt. Ezúton szeretném megköszönni a Dr.Wolf Product Kft-nek a profi és igényes kivitelezést és azt a segítőkészséget, amit a közös munka során tapasztaltam a részükről. Segítségükkel olyan extra szolgáltatással bővítettük intézményünket, mely alkalmazásával a gyerekeknél csökkentek ezek a megbetegedések.” 

Hajnal Hajnalka, Akadémiai Óvoda és Bölcsőde


Válasszon termékeink közül:

Hatékony megoldások

Dekoratív kiegészítők

Funkcionális kiegészítők


Sószobáink kialakítása során, különösen nagy gondot fordítunk a felhasznált alapanyagok minőségére, és a gyártástechnológiára, hogy minden minőségi és műszaki elvárásnak maradéktalanul megfeleljünk. Örömmel és megelégedettséggel tölt el minket, hogy a Dr. Wolf sóterápia alkalmazása, már sok óvoda, bölcsőde, családi bölcsőde, iskola szolgáltatásának színvonalát emeli, ezáltal mi is hozzájárulhatunk a gyermekek egészséges fejlődéséhez és gyógyulásukhoz. A fent felsorolt alap kivitelezési módokon kívül, lehetőség van egyedi megoldásokra, melyet a helyiség és az igények pontos ismeretében személyre szabottan tudunk kínálni.


Hetente egy alkalommal  20-25 percet töltenek el a gyermekek a sószobában, ahol somokozhatnak, vagy más játéktevékenységet végezhetnek. A sószobánk egy mini csoportszoba. Ezenkívül a csoportszobákban mini somokozók vannak, mely körül mindig van játszó gyermek. A parajdi só jótékony hatását így játék közben, somokozás közben élvezhetik a gyermekek, és a felnőttek. Mi nagyon meg vagyunk elégedve a somokozóval, nagyon jó ötletnek tartjuk!” 

Psenák Istvánné, óvodavezető, Angyalkert Óvoda, Esztergom


A „Sajóládi Óvodás Gyermekekért Alapítvány” jóvoltából a sajóládi Gyöngyszem Napközi Otthonos Óvodában elkészült a Dr. Wolf Product Kft. kivitelezésében a sófal. Intézményünk életében ez azt jelenti, hogy gyermekeink részére egy magasabb szintű ellátást tudunk biztosítani. A 3-7 éves korban a közösségben eltöltött idő fokozott fertőzésveszélyt rejt, hiszen sokkal gyakrabban fordulnak elő légúti és egyéb fertőzések. Kiemelt szakmai programunk az egészséges életmódra nevelés, melyhez szervesen hozzáilleszkedik a sófal gyógyító hatásának, kedvező mikroklímájának kihasználása. Ha helyesen alkalmazzuk mindennapi segítőnk, társunk lehet az egészség megőrzésen át a légzőszervi problémák és allergiás panaszok enyhítésében. A sófal kialakítása esztétikailag is élményt nyújt gyermeknek, felnőttnek egyaránt. Köszönjük a Dr. Wolf Product Kft-nek, hogy nagyon korrekt ügyintézéssel, rövid határidővel minőségileg, esztétikailag pontos, precíz munkát végzett. 

Gajó Balázsné, óvodavezetőElérhetőségeink

Minden jog fenntartva! Az oldal tulajdonosa: Dr. Wolf Product Kft.
Az oldalon található szövegek, fotók és videók engedély nélküli felhasználása, másolása jogi következményeket von maga után.